Zelfgemaakte vanillevla met kiwibessen

Nagerecht voor 2 personen, 20 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 125 gram kiwibessen

Zelf toevoegen
  • 1 liter melk
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 35 gram maizena
  • ½ vanillestokje


Zelfgemaakte vanillevla met kiwibessen van

Klop in een kom de eieren los. Doe de maizena in een schaaltje en meng er een heel klein beetje water doorheen zodat het een dik papje wordt en er geen klontjes in zitten. Meng het dan door de losgeklopte eieren. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er uit. Doe de melk ik een steelpan, meng het vanillemerg er door, leg het stokje zelf ook in de pan en breng het langzaam aan de kook. Schenk, al roerend, ongeveer ¼ van de melk bij de eieren. Schenk de eieren met de melk vervolgens bij de rest van de melk. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat het al roerend met een garde ongeveer 3 minuten koken op een laagvuurtje. Verwijder het vanillestokje en laat de vla afkoelen. Halveer de kiwibessen, je kunt ze met het schilletje eten. Schenk de vanillevla in een schaaltje, meng een deel van de kiwibessen er door heen en gebruik de rest van de bessen als garnering.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap