Zoete aardappel met makreel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 60 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 gestoomde makreel

Zelf toevoegen
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosuitje
  • Wat pijnboompitjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Peper en zout


Zoete aardappel met makreel van

Verwarm de oven voor op 175°C. Boen de zoete aardappelen goed schoon, schillen is niet nodig. Dep de aardappelen droog met een schone theedoek en wikkel ze in aluminiumfolie. Prik wat gaatjes in het folie en de aardappelen en leg de pakketjes een uur in de oven. Snijd in de tussentijd de zongedroogde tomaatjes en de bosui fijn. Pluk de gestoomde makreel in stukjes. Neem een grote schaal en doe daar de yoghurt in met de zongedroogde tomaatjes, ½ eetlepel olijfolie, zout, peper en chilipoeder in. Meng alles goed door elkaar. Meng als laatste ook de geplukte makreel er door heen. Zet een koekenpan op het vuur en rooster daarin de pijnboompitjes. Haal de zoete aardappelen uit de oven en snijd ze voorzichtig over de lengte doormidden. Laat hierbij de onderzijde aan elkaar zitten. Maak met een vork het vruchtvlees van de aardappelen los en meng het vruchtvlees met het makreel mengsel. Vul de uitgeholde zoete aardappel royaal op met het aardappel-makreel mengsel. Garneer het geheel met de pijnboompitjes. Smakelijk eten!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd in heel Nederland!

waddeneilanden uitgezonderd

© Streekmolen BV 2018 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Privacy statement · Sitemap