Zoete aardappelburger

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 Tomaat
  • Romaanse sla

Zelf toevoegen
  • 45 gram couscous
  • 65 gram kikkererwten in blik
  • 30 gram bloem
  • 2 tenen knoflook
  • 2 Italiaanse bollen
  • 1 avocado
  • Kerriepoeder
  • Komijnpoeder
  • Chilipoeder
  • Peper en zout


Zoete aardappelburger van

Bereid de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking. Schil en rasp de zoete aardappel en laat de kikkererwten uitlekken. Pers de knoflooktenen fijn. Mix de zoete aardappel rasp, kikkererwten, bloem en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout, komijnpoeder, kerriepoeder en chilipoeder. Als de massa te droog is, voeg dan wat olijfolie toe. Als de massa te nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Vorm 2 burgers van het mengsel en laat deze even in de koelkast staan. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en de romaanse sla in stukken. Snijd ook de avocado in plakjes. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak hierin de zoete aardappel burgers. Serveer ze op een broodje met tomaat, avocado en sla (en eventueel ketchup en mayo). Eet smakelijk!


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap