Zoete aardappelstampot met kruidige speklapjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 300 gram zoete aardappelen
  • 300 gram palmkool
  • 200 gram speklapjes

Zelf toevoegen
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 1 scheutje melk
  • Zout en versgemalen peper


Zoete aardappelstampot met kruidige speklapjes van

Schil en was de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Neem een kookpan met een laagje water met wat zout op het vuur en kook hierin de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet het water af en stamp de aardappelen met een scheutje melk tot een smeuïg geheel. Meng de grove mosterd met de honing, tomatenpuree, worcestersaus door elkaar. Snijd de speklapjes in blokjes en meng dit met het kruidenmengsel. Snijd de harde kern uit de palmkool en snijd de bladeren in reepjes. Verhit wat boter in een wol en bak hierin de palmkool. Als deze gaar is, meng het dan door de zoete aardappelpuree tot een stamppot. Bak de speklapjes in een koekenpan tot het vlees gaar is. Meng het dan door de stamppot en serveer het gerecht direct. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap