Zoete aardappeltaart

Nagerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 pak mix voor appeltaart

Zelf toevoegen
  • 2 eieren
  • 325 gram boter
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel vanille extract
  • 225 gram pecannoten
  • 110 gram honing
  • 2 eetlepels suiker


Zoete aardappeltaart van

Verwarm de oven voor op 175┬░C. Neem een appeltaart bakvorm en vet deze in. Neem 225 gram boter en snijd deze in stukjes. Kneed de boter en een ei (met een keukenmachine)door de mix voor appeltaart tot een soepel deeg. Leg de deegbal een halfuurtje in de koelkast. Bekleed daarna de bakvorm met het deeg. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukjes en kook ze in wat water in 15 -20 minuten gaar. Giet het water af als ze gaar zijn en pureer ze daarna met een vork. Klop in een kom het ei, de helft van de overgebleven gesmolten boter, het sinaasappelsap en het vanille-extract door elkaar. Klop het mengsel door de aardappelen en schep het in een ovenschaal. Neem de andere helft van de boter en smelt deze in een steelpannetje, voeg de pecannoten toe met de honing en de suiker. Kook het mengsel 8-10 minuten al roerend op een matig vuur, tot de boter en suiker zich rondom de noten karamelliseren. Laat het mengsel op bakpapier afkoelen. Verdeel de noten over de taart en deze in de oven. Bak de zoete aardappeltaart 30 minuten in de oven. Het gerecht wordt warm geserveerd als dessert. Smakelijk eten


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap