Zoete kiwibessen omelet

Nagerecht voor 2 personen, 45 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 18 kiwibessen
  • 4 eieren

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel citroenschil
  • Boter


Zoete kiwibessen omelet van

Verwarm de oven voor op 160┬░C. Halveer de kiwibessen en meng het met 1 eetlepel poedersuiker en het kaneelpoeder. Laat het geheel 20 minuten staan. Schep het af en toe even om. Splits de eieren en klop het eiwit met wat zout in een vetvrije schaal totdat er een stevig schuim ontstaat. Meng het overige poedersuiker door het eiwit en schep het voorzichtig door elkaar. Klopt het eigeel tot een dikke massa en voeg de citroenschil toe. Voeg het eigeel toe aan het eiwit. Verwarm wat boter in een koekenpan en voeg 1 eetlepel poedersuiker en het kaneelpoeder toe aan de boter. Voeg het eimengsel toe en laat het op een halfhoog vuur 3 minuten stollen. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak het geheel 10 minuten. Maak een ondiepe snede in de bovenkant van de omelet en verdeel de kiwibessen in de snede. Serveer de zoete kiwibessen omelet warm als nagerecht. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap