Zomer stamppot

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 500 gram aardappelen
  • 1 bos regenboogpeen
  • 1 scheutje melk

Zelf toevoegen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bouillon blokje
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel karwijzaad


Zomer stamppot van

Schil en was de aardappelen. Snijd ze vervolgens in stukken. Zet een pan met een bouillon blokje en de aardappelen op het vuur en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Schrap de regenboogpeen schoon, snijd de peen in plakjes. Zet een pan met water op het vuur en blancheer hierin de schijfjes regenboogpeen in 10 minuten. Giet de regenboogpeen af en spoel het af met koud water. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn. Kneus in een vijzel het karwijzaad en meng dit met de melk en boter door de aardappels. Schep de schijfjes peen toe aan de aardappelpuree en serveer de zomer stamppot lauwwarm. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap