Zomerbietjes met lollorosso salade

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingredi├źnten
  • 1 lollo rosso
  • 250 gram zomer bieten

Zelf toevoegen
  • 1 sinaasappel
  • 1 peer
  • 1 granaatappel
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker


Zomerbietjes met lollorosso salade van

Schil de bieten, snijd ze in kwarten en snijd de kwarten nog een keer door. Kook de bieten in ongeveer 30 minuten gaar. Hoe kleiner de stukjes biet, hoe eerder ze gaar zijn. Was de sinaasappel, rasp de schil er af en snijd de sinaasappel in twee├źn. Pers de helften uit. Roer het sap met de schil, de azijn, wat zout, peper en suiker door elkaar. Meng vervolgens de olie er door heen tot een vinaigrette. Was de lollo rosso en laat het uitlekken. Snijd de gekookte bietjes eventueel nog wat fijner. Halveer de granaatappel en snijd er grove stukken van en verwijder de pitjes. Was de peer, schil deze en snijd deze in parten. Verdeel de lollo rosso over de borden en sprenkel de vinaigrette er over. Verdeel de partjes peer en de pitjes van de granaatappel er over heen. Serveer de salade met een dikke plak brood uit de streekkrat. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap