Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaatjes

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram trostomaatjes

Zelf toevoegen
  • 250 gram gnoccchi
  • 100 gram tuinbonen (diepvries of uit een potje)
  • 1 citroen
  • ½ lepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ trosje basilicum
  • 50 gram Grano Padano


Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaatjes van

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng in een ovenschaal de olijfolie met de balsamicoazijn, peper en wat zout met de trostomaatjes. Je kunt ze hiervoor aan het trosje laten zitten. Kroontjes hoeven niet verwijderd te worden. Zet de schaal in de oven en rooster de tomaatjes in 30 minuten. Verhit in de tussentijd een koekenpan en bak hierin met wat olijfolie de gnocchi in 10 minuten goudbruin en knapperig. Bak de laatste 6 minuten de tuinboontjes mee. Gebruik je verse tuinboontjes, kook die dan voordat je ze meebakt. Haal de ovenschaal met de trostomaatjes uit de oven en schep de tomaatjes er voorzichtig uit. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de citroen door en knijp het sap er uit boven de ovenschaal waar het vocht van de tomaatjes nog in zit. Voeg 2/3 van de fijngesneden basilicum toe en meng het door de gebakken gnocchi. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het over de borden en garneer het geheel met de overgebleven fijngehakte basilicum en de geraspte Grano Padano. Sprenkel als laatste wat goede extra vierge olijfolie over het gerecht. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap