Zuurkool stamppot met rookworst en jonge kaas

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 200 gram yacon
  • 200 gram aardpeer
  • 100 gram jonge kaas
  • ½ rookworst

Zelf toevoegen
  • 1 zakje zuurkool
  • ½ bakje crème fraîche
  • Peper en zout
  • Olie


Zuurkool stamppot met rookworst en jonge kaas van

Maak een pan met water aan de kook. Schil de pompoen, en verwijder de zaden en de draden. Snijd de yacon en pompoen in kleine stukjes. Voeg de groente toe aan de pan wanneer het water kookt, en prik na ongeveer 10 minuten in de stukjes om te kijken of ze zacht zijn. Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Snijd halvemaantjes van de rookworst en doe ze vervolgens in de pan. Bak de stukjes rookworst krokant. Verwarm een oven voor op 220 graden. Giet het kookvocht af, en stamp de pompoen en yacon fijn. Voeg nu ondertussen ook de zuurkool toe, crème fraîche en wat peper en zout. Wanneer het geheel goed gemengd is kunnen de rookworst stukjes toegevoegd worden. Vet een ovenschaal in, en voeg hier het mengsel aan toe. Leg een laagje kaas over het geheel en zet gedurende 15 minuten in de oven totdat de kaas krokant is.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap