Zuurkoolschotel met zoete aardappel

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 appel
  • 400 gram zuurkool

Zelf toevoegen
  • 1 kg zoete aardappelen
  • Zakje geraspte kaas
  • Handje rozijnen
  • Peper en zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 bouillon blokje


Zuurkoolschotel met zoete aardappel van

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet een pan met water op het vuur, voeg hier het bouillon blokje aan toe en kook de zoete aardappelen hierin in 10 minuten gaar. Schil en snijd de appel in blokjes en meng dit met de zuurkool en een handje rozijnen. Breng dit mengsel op smaak met peper, zout en kerrie poeder. Giet de aardappelen af en maak er een purree van. Pak een ovenschaal, vet deze in en voeg vervolgens het zuurkoolmengsel toe. Verdeer de zoete aardappel purree hier overheen en top af met geraspte kaas. Bak de schotel voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap