Zwitserse kalfspoulet

Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Wat heb je nodig?


Ingrediënten
  • 250 gram kalfspoulet
  • 250 gram gele penen
  • 400 gram aardappelen

Zelf toevoegen
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel kappertjes


Zwitserse kalfspoulet van

Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Zet een hapjespan op het vuur en verhit hierin de boter. Bak het vlees rondom in de boter en breng het op smaak met wat zout en peper. Neem het vlees uit de pan en strooi de bloem over het vlees. Fruit de ui in het overgebleven bakvet. Voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee. Schenk de wijn en de crème fraîche er bij en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg het vlees en de kappertjes toe en verhit alles nog even op een laag vuur. Serveer de Zwitserse kalfspoulet met een gekookte aardappel en de gele peen. Smakelijk eten.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2017 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap