Griekse moussaka

Hoofdgerecht voor 2 personen, 40 min

Wat heb je nodig?


Ingrediƫnten
  • 1 aubergine
  • 3 aardappelen

Zelf toevoegen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 120 gram vega gehakt
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • Geraspte kaas


Griekse moussaka van

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met water op het vuur. Schil de aardappelen en kook deze 10 minuten. Giet daarna af en laat afkoelen. Snipper de ui en knoflook fijn. Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak 2 minuten, voeg vervolgens de vega gehakt toe en laat 3 minuten meebakken. Voeg het blikje tomatenpuree, 50 ml water, kaneel, komijn, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar. Snijd de aubergine in plakken en kook deze in een pan met kokend water en zout 1 minuut. Giet vervolgens af en laat afkoelen. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes. Pak een ovenschaal en leg hierin de helft van de aubergine, daarna een laagje gehaktmengsel, nog een laagje aubergine, een laagje gehaktmengsel en als laatste een laagje met aardappel. Bestrooi met kaas en bak de mousaka 30 minuten in de voorverwarmde oven.


 

Genieten van eigen bodem

Ontvang je nog geen Streekkrat, ben je nog geen lid of wil je de Proefkrat een keer proberen? Maak dan hieronder jouw keuze!


Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

Bestel de Proefkrat Bestel de Streekkrat

De beste Hollandse streekproducten van het seizoen bij jou thuisbezorgd!

© Streekmolen BV 2019 · Thuisbezorgd en veilig betalen met iDeal · Algemene voorwaarden · Sitemap