Wie zijn wij?

Malcolm DavidStreekmolen is opgericht in 2012 door Malcolm Burg en David Boven, twee jonge ondernemers met een passie voor gezonde voeding. Streekmolen wil een verbinding vormen tussen de stad en het platteland. Dit willen wij bereiken door:

"Zoveel mogelijk mensen te laten genieten van (h)eerlijke producten van eigen bodem"

Dit doet Streekmolen door het aanbieden van kratten met duurzame (waar mogelijk biologische) en kwalitatief hoogstaande, verse seizoensproducten die zoveel mogelijk uit de streek komen. Bij de selectie van producten hecht Streekmolen veel waarde aan respect voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Ook authenticiteit, vakmanschap en passie staan bij Streekmolen hoog in het vaandel.”

Momenteel is de voedselketen ernstig versmald, waardoor de marktverhouding scheef is gegroeid. Ongeveer 85% van wat de consument in de supermarkt betaald blijft in de voedselketen hangen (voornamelijk bij de grote supermarktketens) en slechts 15% gaat uiteindelijk naar de boer. Daarnaast komt ons eten vooral van ver weg: zo'n 95% van ons voedsel komt uit het buitenland, tegen slechts 5% dat uit de regio komt. Ten slotte wordt nauwelijks geprofiteerd van de (genetische) diversiteit in eigen land: slechts 0,2% wordt benut en 99,8% dus niet. Wij willen ervoor zorgen dat de voedselketen weer wordt verbreed, waardoor de winst eerlijk wordt gedeeld over boeren, transport en verkoop: fair share voor iedereen.Ook wil Streekmolen zorgen voor een nieuwe balans tussen mondiaal en lokaal voedsel! Ten slotte willen we er ook aan bijdragen dat er meer gebruik wordt gemaakt van de diversiteit in eigen land. Zo wordt het proces van grond tot mond weer eerlijk en gezond!

Wat vinden onze klanten

“Wij zitten nu een half jaar bij Streekmolen en zijn er zeer tevreden over. Leuke recepten ook op de website!”

Gert

Klik hier voor meer klantervaringen