Inhoud de krat
21-22 maart:
Scholvisfilet (MSC) van Veltman
Rubens appels
Conference peren
chioggia biet
tuinkers
breekpeen
rode ui
kropsla
jong belegen kaas van Doruvael
biologische eieren van boerderij de Omrand
Bildstar aardappelen
biologisch rozijnenbrood van de Veldkeuken
Salade van chioggiabiet
bijgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 500 g chioggiabiet, schoongeschrobd en flinterdun geschaafd
- 1 rode ui, gepeld en ook flinterdun geschaafd
En verder:
- 4 el lekkere olie
- 1 el azijn naar keuze, of meer
- zout en peper
- 2 sinaasappels
- handje lekkere zwarte olijven, ontpit
Als je de bietjes niet flinterdun kunt schaven, kun je ze beter eerst koken (in hun geheel, 1 uur) totdat ze zacht zijn. Laat dan afkoelen en snijd in plakken of partjes. Haal van de sinaasappels het topje en de onderkant eraf – zodat de sinaasappels goed vast op je snijdplank liggen. Snijd dan met een scherp mes rondom de schil eraf. Snijd dan tussen de velletjes sinaasappelpartjes uit. Vang het sap op. Leg de bietenplakjes mooi op een schaal. Verdeel hierover de sinaasappelpartjes en de olijven. Maak een dressing van de olie, de azijn en zout en peper. Giet die over de salade. Laat een half uur intrekken (deze stap kan je overslaan als je de bietjes eerst hebt gekookt) en serveer.
< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/

