Venkel-paprikasoep
voorgerecht voor 2 personen, 30 min
- 1 venkel, in stukjes gesneden, loof bewaard
- 1 ui, gepeld en in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes (zaadlijst verwijderd)
Eventueel: een scheutje Pastis of andere anijsdrank
Zelf toevoegen:
- 1 pak passata di tomato
- ½ tot 1 l groente- of kippenbouillon
- olijfolie om te bakken
- zout en peper
Bak in een soeppan de venkel, ui, knoflook en paprika in wat olijfolie tot de ui glazig is. Voeg dan de passata di tomato toe en laat nog even sudderen. Pureer de soep en voeg bouillon toe tot je de gewenst dikte van de soep hebt. Laat nog even pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje Pastis. Serveer wat fijngesneden loof van de venkel.
