Geroosterde aardappelen met koriander en rode peper
Bijgerecht voor 2 personen, 45 min
- 800 gram aardappelen
Zelf toevoegen:
- 4 eetlepels olijfolie
- Grof zeezout
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1-2 rode pepers
- Handje vers koriander blad
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schep de olijfolie en het zeezout door de aardappelen en verdeel het over de boden van een braadslee (of een bakplaat met bakpapier). Rooster de aardappelen 45 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze halverwege de tijd een keer om. Snijd de rode peper(s) in fijne ringetjes en verdeel deze met de korianderzaadjes op 10 minuten voor het einde van de baktijd over de aardappels. Schep de aardappelen voor het serveren op een schaal en garneer de aardappelen met de verse korianderblaadjes (en naar smaak nog wat zeezout).
