Frisse, luchtige appelmoes (basis)

Bijgerecht voor 2 personen, 20 min

  • 2 Delcorf appels

Zelf toevoegen:

  • 1 biologische citroen
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 mespuntje zout

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de stukjes in een pan. Rasp de schil van de biologische citroen en voeg deze aan de appelstukjes toe. Voeg ook het sap van een halve citroen toe, een mespuntje kaneel, een eetlepel rietsuiker en 50 ml water toe. Laat het geheel op een laag vuur gaar koken. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespuntje zout stijf. Als het appelmengsel gaar is, pureer het dan tot een gladde moes. Meng de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door de appelmoes. Laat de frisse, luchtige appelmoes afkoelen voordat je het serveert. Eet smakelijk.

Download het recept

volgend recept >< vorig recept