Geglaceerde biet, bospeen en ui met aardappel-knoflookpuree (culinair)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min
- 4 rode en gele bieten
- ½ bos bospeen
- 4 Frieslander aardappelen
- Volle melk
Zelf toevoegen:
- 1 grote rode ui
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel olijfolie
Schil de rode en gele bieten en snijd ze in vieren. Kook de bieten gedurende een half uur tot ze gaar zijn. Kook in die zelfde tijd ook de aardappelen. Schrap de bospeen schoon en kook de peentjes in 8 minuten beetgaar. Schil de rode ui en snijd deze in grove stukken. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin de rode ui. Voeg hieraan toe de bieten en de peentjes en laat dit 2 minuten meebakken. Doe dan de bruine suiker er bij en roerbak dit tot de suiker is opgelost en het groenten mengsel er glanzend uit ziet. Pureer in de tussentijd de aardappelen, maak het luchtig door een scheut volle melk toe te voegen. Meng als laatste de vers geperste knoflook door de aardappelpuree. Serveer de aardappel-knoflookpuree met de geglaceerde groenten met een gekruid stukje (vega-)vlees. Eet smakelijk!
