Boerenkool-bonenstoof
Hoofdgerecht voor 2 personen, 45 min
- 150 gram boerenkool
- 400 gram droogbonen
Let op dat de bonen moeten wellen.
Zelf toevoegen:
- 200 gram verse braadworst
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 1 blik tomatenblokjes
Dag 1: Leg de droogbonen in een kookpan, vul de pan met water en laat de droogbonen een nachtje wellen in het water. Dag 2: Kook de gewelde droogbonen in het weekvocht, ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Zet een koekenpan op het vuur en smelt hierin de boter. Pers het teentje knoflook en fruit de knoflook in de boter. Haal het vel van de braadworst, snijd het vlees in plakken en voeg het toe aan de knoflook. Bak het geheel 5 minuten. Snijd in de tussentijd de boerenkool fijn. Voeg de boerenkool, de tomatenblokjes en de rozemarijnnaaldjes toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en stoof het gerecht 20 minuten. Giet de bonen af en voeg ze toe aan de stoof. Meng alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes doorstoven zodat de smaken goed mengen. Breng het eventueel verder op smaak met zout en peper. Smakelijk eten.
