Oosterse roerbakgoenten (basis)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 20 min
- 1 paksoi
- 1 rode peper
- Taugé
- 2 prei
Zelf toevoegen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel sambal (meer of minder naar eigen smaak)
- 1 eetlepel sojasaus
Snijd het kontje van de paksoi, snijd de groene bladeren van de witte stengels en houd ze gescheiden. Snijd de prei in ringen, was deze en laat het uitlekken in een vergiet. Snijd de rode peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de delen in halve ringetjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin het geperste teentje knoflook. Voeg de witte delen van de paksoi en de prei (zowel het groene als het witte deel) toe en wok dit tot de groenten beetgaar zijn. Voeg dan sojasaus, de groene delen van de paksoi en de taugé toe. Bak het geheel tot de taugé een beetje glazig ziet, maar nog wel knapperig is. Serveer de Oosterse roerbakgroenten met rijs of met noodles. Dit gerecht kan vegetarisch worden geserveerd maar kan ook met blokjes kipfilet worden gecombineerd. Eet smakelijk.
