Spinazietaart met bosui
licht hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
- spinazie, gewassen
Ook lekker met geitenkaas of fijn gesneden gerookte zalm erdoor!
Zelf toevoegen:
- 3 bos- of lente-uitjes
- 3 eieren
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 bekertje crème fraîche
- zout en peper
- klein beetje olijfolie
Verwarm de oven voor op 200° C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Doe een eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de spinazie tot hij geslonken is. Doe de geslonken spinazie in een zeef en druk het water eruit. Snij de spinazie wat fijner op je snijplank. Snij de bosui in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Roer de fijngesneden bosui er door. Vet een taartvorm voor 2 personen in met wat olie. Druk de bladerdeegplakjes erin. Leg hierop de spinazie en vul de taart met het eimengsel. Schuif in de oven en laat zo´n 20 minuten bakken. Voel voorzichtig boven op je taart hoe ver de vulling gestold is. Laat hem eventueel nog wat extra in de oven.
