Vlaams Stoofvlees
hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
- 200 g stoofvlees
Dit gerecht moet een tijdje stoven. Slim om een dag van te voren te maken, dan trekken de smaken nog beter in het stoofgerecht.
Zelf toevoegen:
- 1 grote ui (in grove stukken)
- 2 teentjes knoflook
- ½ flesje donker bier
- 2 sneetjes ontbijtkoek
- 1 el mosterd
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- paar eetlepels boter
- eventueel wat bouillon
Snijd de ui en knoflook en bak deze in de boter in 10 à 15 minuten glazig ( niet bruin!). Snijd het vlees in grove stukken en doe er zout en peper op. Bak ze in een grote pan rondom bruin. Doe de uien en het vlees in een grote stoofpan samen met laurier en de kruidnagel. Voeg het bier toe aan het vlees. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, als het vlees nauwelijks in het vocht staat. Laat het met de deksel op de pan op een laag vuur zeker 3 uur pruttelen. Het laatste uurtje besmeer je de twee plakken ontbijtkoek met de mosterd. Die leg je met de besmeerde kant naar onder op het stoofvlees. Deze zorgen voor smaak & dikken meteen de saus in. Lekker met zelfgemaakte friet erbij!
