Kip en prei uit de oven

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

  • 200 g kipfilet
  • 2 hele preien

Eventueel met Penne Rigate serveren

Zelf toevoegen:

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 el mosterd
  • 1,5 dl slagroom
  • 2 takjes tijm
  • 1 klein potje witte bonen
  • zout, peper

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de prei en snijd hem in stukken van zo’n 5 cm. Snijd daar weer langwerpige dunne reepjes van. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer de prei een paar minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Giet het potje bonen af. Snijd de kipfilet in repen. Meng in een kom de room, de wijn, de mosterd en de slagroom. Voeg de gesnipperde knoflook en de kruiden erbij en de witte bonen. Breng op smaak met zout en peper. Doe alles in een ovenschaal die je vervolgens goed afsluit met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven, controleer of de kip goed gaar is en serveer. Lekker met de Penne Rigate.

Download het recept

volgend recept >< vorig recept