Gebakken spruitjes

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

  • 500 g spruiten
  • 2 rode uien, fijngesnipperd

Serveer met de gebakken kipfilet en bruine rijst.

Zelf toevoegen:

  • een handje noten: pijnboompitjes, hazelnoten of gekookte kastanjes (grof gehakt)
  • citroen, rasp en sap
  • olijfolie om in te bakken
  • Eventueel:
  • verse tijm, paar takjes
  • gedroogde cranberries, een handje
  • 100 g spekjes

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Maak de spruitjes schoon en blancheer ze een paar minuten in het kokende water. Doe ze dan in een vergiet, laat er even koud water overlopen tegen het doorkoken, laat goed uitlekken. Bak de eventuele spekreepjes uit in een wok. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet het vet weg, veeg de pan wat schoon en voeg een scheutje olie toe. Verwarm, voeg tijm toe en bak dan de spruitjes en ui in een paar minuten knapperig en hier en daar wat bruin. Voeg de noten en eventueel de cranberries en de spekreepjes toe en warm mee. Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Bestrooi voor het serveren met citroenrasp naar smaak.

Download het recept

volgend recept >< vorig recept