Recepten 21-22 maart
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
21-22 maart:
Scholvisfilet (MSC) van Veltman
Rubens appels
Conference peren
chioggia biet
tuinkers
breekpeen
rode ui
kropsla
jong belegen kaas van Doruvael
biologische eieren van boerderij de Omrand
Bildstar aardappelen
biologisch rozijnenbrood van de Veldkeuken
Gebakken vis met frisse tartaarsaus
hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 2 scholvissen
- 2 eieren, hardgekookt, gepeld en in kleine stukjes gesneden
En verder:
- boter of olie om te bakken
- 2 dl yoghurt
- bosje peterselie, fijngehakt
- 2 el kappertjes (of twee grote augurken in kleine stukjes)
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 el mosterd
- zout en peper
- Eventueel scheutje citroensap
Basisrecept: Maak eerst de tartaarsaus. Meng de yoghurt met de andere ingrediƫnten en breng op smaak met de mosterd, zout en peper en eventueel nog wat citroensap. Afhankelijk van je soort yoghurt en je eigen smaak zal je misschien nog wat meer van het een of ander moeten toevoegen. Wrijf de vis in met zout en peper. Bak in de olie of boter. Lekker met aardappelpuree en erwtjes!
< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/

