Recepten 4-5 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
4-5 april:

Alleen in de vlees krat: biefstukpuntjes RijnRund of Lindenhoff
Alleen in de vega krat: kipstukjes van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
Conference peren
rode kool
andijvie
raapstelen
komkommer
prei
aardbeienplantje
Nicola aardappelen
boomgaardvruchtenyoghurt van Anna's Hoeve
mosterd-dillesaus van Ton's Mosterd
houthakkersbrood van de Veldkeuken of pain de campagne salonard

Download PDFDownload PDF

Stamppotje raapsteeltjes

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 1/2 kg aardappelen, geschild
  • 350 raapsteeltjes, wortels verwijderd, gewassen en gedroogd
  • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden

En verder:

  • 200 gr spekjes
  • ongeveer een dl melk
  • klont boter
  • witte azijn (appelazijn is hier heerlijk)
  • zout en peper

Kook de aardappelen met wat zout gaar in zo’n 15 minuten. Giet ze af en doe ze terug in de kookpan (of in een grote mengkom) en pureer ze met een stamper. Voeg melk en boter toe en meng tot een smeuïge puree. Voeg raapsteeltjes, kaas, walnoten of spek en appelblokjes toe. Meng goed. Breng op smaak met azijn, zout en peper. Warm het stamppotje nog even op, op een zacht vuurtje.


volgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/