Recepten 4-5 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
4-5 april:

Alleen in de vlees krat: biefstukpuntjes RijnRund of Lindenhoff
Alleen in de vega krat: kipstukjes van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
Conference peren
rode kool
andijvie
raapstelen
komkommer
prei
aardbeienplantje
Nicola aardappelen
boomgaardvruchtenyoghurt van Anna's Hoeve
mosterd-dillesaus van Ton's Mosterd
houthakkersbrood van de Veldkeuken of pain de campagne salonard

Download PDFDownload PDF

Roergebakken paksoi met noedels

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 1 paksoi, in reepjes gesneden

En verder:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el versgeraspte gember of 1 tl gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, van zaad ontdaan en fijngesneden (of 1 tl sambal)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el sojasaus
  • Noedels naar keuze

De 4-persoonskrat bevat o.a. paksoi. Kook de noedels gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak.Verhit de olie in een wok(pan) en bak hierin kort de gember, de knoflook. Doe de paksoi erbij en bak even aan. Voeg dan de bouillon en de sojasaus toe en laat een paar minuten pruttelen, tot de paksoi gaar is. Meng de noedels erdoor en serveer. Lekker met kip, tofureepjes of met gewokte paddenstoelen!


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/