Pompoenpizza (basis)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 0 min
- ½ pompoen
- 2 bosuitjes
Zelf toevoegen:
- 2 rode uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels verse Italiaanse kruiden
- 150 gram pittige gorgonzola
- 75 gram snippers Parmezaanse kaas
- 1 pizza bodem of 4 plakken bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 210°C. Als je bladerdeeg gebruikt, haal dan de plakken uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snij de pompoen in parten, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in niet al te dikke plakken. Schil de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng de rode uienringen, het bosuitje en de plakken pompoen in een ovenschaal met de olijfolie. Zet de schaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven om het te laten garen. Leg de pizzabodem of de plakken bladerdeeg op een ovenplaat. Leg hierop de voorgegaarde pompoen en uien. Hak de verse Italiaanse kruiden fijn en verdeel dit over de pizza. Verdeel ook de gorgonzola en Parmezaanse kaas over de pizza. Bak de pizza af in ongeveer 20 minuten. Smakelijk eten.
