Stamppot rode kool met feta (basis)
Hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
- Rode kool
- 4 aardappels
- 1 appel
Zelf toevoegen:
- 1 ui
- 100 ml melk
- 75 gram feta kaas
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
- 1 klontje boter
- 1 scheutje olijfolie
Haal de buitensten (lelijke) bladeren van de rode kool en was de kool onder ruim water. Halveer de kool en verwijder het stronkgedeelte. Snijd de rest van de kool in dunne slierten. Kook de rode kool in een laagje water met wat zout, met het deksel van de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Kook in die zelfde tijd de geschilde aardappelen gaar. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Schil en snipper de ui. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui en de appelblokjes. Voeg hieraan de fijngehakte rozemarijn, de kaneel en de rode kool toe. Pureer de gaargekookte aardappelen, voeg hier een scheutje melk, een klontje boter toe. Voeg vervolgens de rode kool, appeltjes en de ui toe. Meng alles door elkaar tot een mooie stamppot. Voeg voor het serveren de verkruimelde feta toe. Combineer de rode koolstamppot met een (vega-)gehaktbal. Smakelijk eten.
