Recepten 7-8 maart
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
7-8 maart:
biologische runderburgers van de eemlandhoeve
Jonagold appels
Biologische zuurkool
Winterpostelein
Courgette
Biologische paksoi
Biologische wortelpeterselie
Biologische eieren van boerderij de Omrand
Volle melk van Veldhuijzen
Bildstar aardappelen
Warme appelsalade
nagerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 4 appels
Om te serveren: yoghurt, crème fraiche of vanillesaus
En verder:
- 4 grote sinaasappels of 2 dl sinaasappelsap
- 100 g suiker of honing om te zoeten
- 1 kaneelstokje
- 1 vanillestokje
- 1 rozijnen
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in stukjes. Was de sinaasappels en rasp de schil van een ½ sinaasappel. Zorg dat je niet te veel wit mee raspt, want dat is erg bitter. Zet daarna de rasp even opzij. Pers de sinaasappels en meet 2 dl sap af. Snijd het vanillestokje doormidden. Zo kunnen de zaadjes (die de smaak geven) zich goed door de saus mengen. Doe alles in een steelpan en breng aan de kook. Als het mengsel kookt, zet je het vuur zacht. Laat het zachtjes stoven tot de appels zacht zijn en het sap ingedikt is. Haal het kaneelstokje en vanillestokje eruit, schraap met een puntig mes de zaadjes uit het vanillestokje en doe terug in de appelsalade. Serveer de salade warm of lauw.
< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/

