Recepten 7-8 maart

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
7-8 maart:

biologische runderburgers van de eemlandhoeve
Jonagold appels
Biologische zuurkool
Winterpostelein
Courgette
Biologische paksoi
Biologische wortelpeterselie
Biologische eieren van boerderij de Omrand
Volle melk van Veldhuijzen
Bildstar aardappelen

Download PDFDownload PDF

Peterseliewortelsalade

voorgerecht voor 2 personen, 20 min

Van de Streekmolen:

  • 350 g peterseliewortel
  • 1 appel, NIET geschild, grof geraspt, laatste stukje klokhuis verwijderd

En verder:

  • ½ citroen, rasp en sap (rasp vind ik essentieel in de recept, laat het niet weg!)
  • mayonaise
  • zout en peper
  • Eventueel: bosje bieslook, gesnipperd

Schrob de wortels schoon en rasp ze. Je moet tamelijk snel werken, anders gaat de wortel verkleuren. Je kunt er ook al wat citroensap over druppelen, dan blijft het mooi fris. Meng de wortelrasp met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/