Recepten 7-8 maart
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
7-8 maart:
biologische runderburgers van de eemlandhoeve
Jonagold appels
Biologische zuurkool
Winterpostelein
Courgette
Biologische paksoi
Biologische wortelpeterselie
Biologische eieren van boerderij de Omrand
Volle melk van Veldhuijzen
Bildstar aardappelen
Wentelteefjes
ontbijt voor 2 personen, 20 min
Van de Streekmolen:
- 4 boterhammen
- 4 eieren
- paar scheutjes melk
En verder:
- 2 el boter
- kaneel en een beetje (riet)suiker
Klop de eieren los met wat melk en voegt er kaneel en een beetje suiker aan toe. Leg steeds een boterham in het beslag en zorg dat hij helemaal onder het beslag is. Smelt wat boter in een koekenpan, haal de boterham uit het beslag en leg hem in de pan. Er mag wat extra ei om de boterham heen bakken. Bak op een niet te hoog vuur aan één kant de boterham goudbruin. Draai dan de boterham om met een spatel en bak de andere kant mooi goudbruin. Serveer het wentelteefje op een bord. Strooi er eventueel nog een klein beetje kaneel en suiker over.

