Recepten 18-19 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
18-19 april:

Alleen in de vlees krat: rundergehakt
Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
portabello
veldsla
witlof
witte kool
rode biet
sjallot
Hoeksche chips
eieren
Schulp vruchtensap
Nicola aardappelen
brood

Download PDFDownload PDF

Witte kool met kerrie en spekjes

bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 300-500gr witte kool, fijngeschaafd

En verder:

  • 50 g ontbijtspek, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 el slagroom
  • 1 el kerriepoeder
  • zout en peper

Verhit de olie in een wokpan en bak hierin de witte kool met het kerriepoeder. Giet de slagroom erbij en warm goed door. Voeg eventueel een scheutje water toe, als het mengsel te droog wordt. Bak de spekstukjes uit in een koekenpan. Laat even uitlekken op keukenpapier en voeg dan toe aan het witte kool gerecht. Serveer meteen.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/