Recepten 18-19 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
18-19 april:

Alleen in de vlees krat: rundergehakt
Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
portabello
veldsla
witlof
witte kool
rode biet
sjallot
Hoeksche chips
eieren
Schulp vruchtensap
Nicola aardappelen
brood

Download PDFDownload PDF

Gekarameliseerde witlof met rauwe ham/ blauwschimmelkaas

voorgerecht voor 2 personen, 20 min

Van de Streekmolen:

  • 3 à 4 stronkjes witlof

En verder:

  • 2 el balsamico-azijn
  • schepje suiker of appelstroop
  • rauwe ham in wat dikkere plakken of blauwschimmelkaas naar keuze, verkruimeld
  • zout en peper
  • eventueel: verse bieslook of platte peterselie, gesnipperd

Snijd de witlof in vieren. Verhit wat olie in de wokpan en wok de witlof tot hij doorschijnend en gaar is. Hier en daar mogen wat bruine randjes zitten. Strooi er wat suiker over en laat nog even bakken. Blus af met de azijn en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm of lauw met de plakken rauwe ham of de blauwschimmelkaas en de fijngesnipperde kruiden.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/