Recepten 18-19 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
18-19 april:
Alleen in de vlees krat: rundergehakt
Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
portabello
veldsla
witlof
witte kool
rode biet
sjallot
Hoeksche chips
eieren
Schulp vruchtensap
Nicola aardappelen
brood
Aardappelrösti
bijgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 400 gr aardappelen
- 1 ei
- eventueel: 1 sjalot
Lekker met een salade van veldsla en sjalottendressing!
En verder:
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Schil de aardappelen en rasp ze op de grove rasp. Klop in een kom het ei en meng het, samen met wat zout en peper, door de aardappelrasp. Eventueel: schil de sjalot en rasp grof of snipper hem fijn en voeg toe aan het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en maak van het mengsel een platte koek. Druk goed aan, zodat het één geheel wordt. Je kunt er ook kleinere koekjes van maken en deze apart bakken. Bak de rösti op matig vuur aan beide zijden goudbruin. Lekker met een salade van veldsla en sjalottendressing!
< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/

