Recepten 18-19 april

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
18-19 april:

Alleen in de vlees krat: rundergehakt
Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
portabello
veldsla
witlof
witte kool
rode biet
sjallot
Hoeksche chips
eieren
Schulp vruchtensap
Nicola aardappelen
brood

Download PDFDownload PDF

Wentelteefjes

lunchgerecht voor 2 personen, 20 min

Van de Streekmolen:

  • 4 sneden brood
  • 4 eieren

En verder:

  • paar scheutjes melk
  • 4 el boter
  • kaneel en (riet)suiker, naar smaak

Heb je nog wat restjes oud brood over? Klop de eieren los met de melk en wat kaneel en suiker. Giet 1/4 van dit beslag in een diep bord. Leg een boterham erin en zorg dat deze helemaal onder het beslag is. Bak de boterham in een koekenpan in een 1 el boter. Ga zo door met de rest van de boterhammen en het beslag. Bestrooi eventueel voor het serveren met extra kaneel en suiker. Serveer meteen.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/