Recepten 18-19 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
18-19 april:
Alleen in de vlees krat: rundergehakt
Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
portabello
veldsla
witlof
witte kool
rode biet
sjallot
Hoeksche chips
eieren
Schulp vruchtensap
Nicola aardappelen
brood
Portabello's gevuld met geitenkaas (en spinazie)
licht hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 2 portabello's
- 2 sjalotjes, geschild en fijngesnipperd
Lekker met veldsla en sjalottendressing!
En verder:
- 2 plakken geitenkaas
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- eventueel: 2 handjes spinazie
Verwarm de grill. Smeer de portabello's in met wat olie (onder- en bovenkant). Wok de sjalot (met eventueel de spinazie) in een el olie tot de sjalot glazig is (en de spinazie geslonken). Breng op smaak met zout en peper. Leg de portabello's met de bolle kant naar boven 4 minuten onder de grill (zo'n 10 cm eronder). Haal ze uit de grill, vul ze met het spinaziemengsel en de geitenkaas. Zet weer zo'n vier minuten onder de grill totdat de kaas mooi gesmolten is. Serveer meteen. Lekker met veldsla en sjalottendressing!
< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/

