Recepten 18-19 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
18-19 april:
- Alleen in de vlees krat: rundergehakt
- Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
- Jonagold appels
- portabello
- veldsla
- witlof
- witte kool
- rode biet
- sjallot
- Hoeksche chips
- eieren
- Schulp vruchtensap
- Nicola aardappelen
- brood
Portabello's gevuld met gehakt
licht hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 2 portabello's
- 2 ons rundergehakt
- 1 sjalot, geschild en fijngesnipperd
En verder:
- klein blikje tomatenpuree
- zout en peper, paprikapoeder
- eventueel: wat fijngehakte tijm of rozemarijn
- paar el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180° C. Bak het gehakt in wat olie met de sjalot. Breng op smaak met tomatenpuree, zout, peper en paprikapoeder (en eventueel de kruiden). Vul de portabello's hiermee. Bak dit zo'n 25 minuten in de oven. Lekker met stokbrood en de veldsla salade met sjalottendressing!


volgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/