Recepten 18-19 april
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
18-19 april:
Alleen in de vlees krat: rundergehakt
Alleen in de vega krat: rulgehakt van de Vegetarische Slager
Jonagold appels
portabello
veldsla
witlof
witte kool
rode biet
sjallot
Hoeksche chips
eieren
Schulp vruchtensap
Nicola aardappelen
brood
Veldsla met sjalottendressing
bijgerecht voor 2 personen, 20 min
Van de Streekmolen:
- 175 g veldsla
- 2 sjalotten, geschild en gesnipperd
En verder:
- 1 dl lekkere olijfolie
- 2 - 3 el azijn, naar smaak
- ½ el mosterd
- bosje peterselie, blaadjes van de takjes gehaald
- 4 augurken of een volle el kappertjes
- zout en peper
Doe alle ingrediënten, behalve de veldsla, in een mengkom en pureer met de staafmixer. Dit kan natuurlijk ook in de keukenmachine of in de blender. Serveer de veldsla met een paar el dressing (of naar smaak) en wat extra zout en peper. Als er dressing over is: deze blijft een week goed in de koelkast. Ook lekker over gestoomde groentes.
< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/

