Recepten 7-8 maart

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
7-8 maart:

biologische runderburgers van de eemlandhoeve
Jonagold appels
Biologische zuurkool
Winterpostelein
Courgette
Biologische paksoi
Biologische wortelpeterselie
Biologische eieren van boerderij de Omrand
Volle melk van Veldhuijzen
Bildstar aardappelen

Download PDFDownload PDF

Paksoi met champignons en oestersaus

hoofdgerecht voor 2 personen, 15 min

Van de Streekmolen:

  • 1 paksoi
  • 2 hamburgers

Lekker met runderhamburgers en rijst of noedels

En verder:

  • 1 doosje witte of kanstanjechampignons
  • een scheut oestersaus
  • zout en peper
  • olie om te bakken
  • Eventueel: beetje bouillon en geroosterde sesamzaadjes

Was de paksoi en snijd in plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olie in een wok(pan). Bak hierin op (middel)hoog vuur de champignons en de WITTE, HARDE plakjes paksoi. Voeg dan een scheut oestersaus toe en een beetje water toe. Dan pas de GROENE, ZACHTE stukjes erbij doen. Even laten pruttelen en garen. Breng op smaak met zout en peper. Vind je de saus te flauw, dan kan je nog wat bouillon toevoegen (ik schraap hiervoor een beetje van een blokje en zorg dat dat goed oplost in de saus). Je kan het eventueel serveren met geroosterde sesamzaadjes erover gestrooid.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/