Recepten 19-20 september
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
19-20 september:
Alleen in de vleeskrat: rundergehakt van Lindenhoff
Alleen in de vegakrat: vegetarische Cordon Bleu van Groene Weg
Pruimen
Pompoen
Prei
Trostomaat
Bosje peterselie
Oranje peen
Rode ui
Mini veldsla
Le Petit Doruvael kaas van Doruvael
Henne eieren van Biohof
Levain volkoren van Veldkeuken, grano van Kuiper of volkoren tarwe van Le Salonard
Tomatensoep met balletjes
voorgerecht/lunchgerecht voor 2 personen, 45 min
Van de Streekmolen:
- 500g tomaten
- 2 rode uien, gepeld en fijngesnipperd
- 1 kleine peen, in kleine stukjes
- 200g rundergehakt
- 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- peterselie, fijngehakt
En verder:
- 1 l bouillon
- zout, peper
- olijfolie
- nootmuskaat of paprikapoeder
Verhit in een soeppan wat olijfolie en fruit hierin op een laag vuur de ui en de peen, gedurende 15 minuten. Wil je de tomaten zonder vel: dompel ze dan 30 sec. in kokend water, trek het vel eraf en hak het vruchtvlees in stukken. Snijd de tomaten met vel ook in stukken. Doe de tomaat bij de groente in de pan en voeg een liter bouillon toe. Laat dit 20 min. pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met zout en peper (als je soep met balletjes maakt, breng je de soep daarna op smaak). Serveer de soep met fijngehakte peterselie. De soepballetjes: Meng het gehakt met het fijn gesnipperde uitje en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat of paprikapoeder. Draai er kleine balletjes van en laat deze 10 min. mee pruttelen met de soep.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/