Recepten 19-20 september

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
19-20 september:

Alleen in de vleeskrat: rundergehakt van Lindenhoff
Alleen in de vegakrat: vegetarische Cordon Bleu van Groene Weg
Pruimen
Pompoen
Prei
Trostomaat
Bosje peterselie
Oranje peen
Rode ui
Mini veldsla
Le Petit Doruvael kaas van Doruvael
Henne eieren van Biohof
Levain volkoren van Veldkeuken, grano van Kuiper of volkoren tarwe van Le Salonard

Download PDFDownload PDF

Worteltaart

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 300g peen, schoongemaakt en in stukken
  • 100g Doruvael kaas, in dobbelsteentjes
  • 3 eieren

serveren met mini veldsla en rode ui

En verder:

  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • geraspte nootmuskaat
  • boter
  • bloem
  • zout, peper

Verwarm de oven voor op 160 °C. Kook de stukken wortel samen met de aardappel gaar in water en zout. Klop ondertussen in een mengkom de eieren los. Laat de gare groente goed uitlekken en pureer ze. Voeg de puree samen met de kaas bij de eieren. Meng goed en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi lichtjes met wat bloem. Doe het wortelmengsel in de schaal en zet de oven. Laat de taart 30-45 min. bakken tot hij stevig aanvoelt. Tip: Het lekkerst is de taart van te voren te maken en de volgende dag nog even op te warmen.


volgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/