Recepten 31-1 november

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
31-1 november:

Koolvisfilet van Veerman (Alleen in de vleeskrat)
Kaasschijf van de Groene Weg (Alleen in de vega krat)
Conference peren
Rode biet
Bospeen
Eikenbladsla
Bosui
Portobello
Bildstar aardappelen van Bloemberg (kruimige aardappel)
Appel-kaneel confiture van Van Woerkom
Volle melk van Veldhuijzen
Levain Blond brood van de Veldkeuken of meergranen brood van Le Salonard of Kuiper

Download PDFDownload PDF

Portabello’s gevuld met geitenkaas (en spinazie)

voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 2 portabello’s
  • 2 sjalotjes, geschild en fijngesnipperd,

En verder:

  • 2 plakken geitenkaas
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • eventueel: 2 handjes spinazie

Verwarm de grill. Smeer de portabello’s in met wat olie (onder- en bovenkant). Wok de sjalot (met eventueel de spinazie) in een el olie tot de sjalot glazig is (en de spinazie geslonken). Breng op smaak met zout en peper. Leg de portabello’s met de bolle kant naar boven 4 minuten onder de grill (zo’n 10 cm eronder). Haal ze uit de grill, vul ze met het spinaziemengsel en de geitenkaas. Zet weer zo’n vier minuten onder de grill totdat de kaas mooi gesmolten is. Serveer meteen. Lekker met eikenbladsla en sjalottendressing!


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/