Recepten 12-13 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
12-13 december:
- Beefburger van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- MC2 burger van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- stoofperen
- boerenkool
- venkel
- trostomaten
- banaansjalotten
- schorseneren
- Streekhoning van de Bijkerij
- Bosbesyoghurt van Henno Hak
- Houthakkerbrood van de Veldkeuken
- Bildstar aardappelen (kruimige aardappel)
Schorseneren-aardappelgratin
hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 400 g schorseneren
- 400 g aardappelen, geschild
Lekker met de burgers
En verder:
- sap van ½ citroen of scheutje azijn
- 150 ml slagroom
- 75 g geraspte belegen (boeren)kaas
Boen de schorseneren schoon met een borstel onder stromend water. Schil ze met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken ter lengte van je ovenschaal. Leg ze in een bak water met het citroensap. Kook de schorseneren samen met de aardappelen vervolgens in weinig water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Giet de schorseneren en aardappelen af en laat ze uitlekken. Snijd de schorseneren in 3, 4 stukken en dan nog een of 2 keer door zodat je plakjes krijgt. Snijd ook de aardappelen in plakjes. Leg ze in een ovenschaal. Meng de slagroom met de kaas, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schenk het room-kaasmengsel over de schorseneren/aardappelenschotel en gratineer ze in de voorverwarmde oven 15-20 min., tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.


volgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/