Recepten 9-10 januari

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
9-10 januari:

  • Rundervinken van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • Vegetarische schnitzel van de Groene Weg (alleen in de vegakrat)
  • Elstar appels
  • Rode bieten
  • Witte kool
  • Bosui
  • Gele uien
  • Aardperen
  • Kastanje champignon
  • Frieslander aardappelen
  • Volle melk
  • Bosvruchten confiture van Theo van Woerkom
  • brood van Veldkeuken, Le Salonard, Kuiper of Victor
Download PDFDownload PDF

Aardperensoep (basis)

voorgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 700 g aardperen, in stukken
  • 1 ui, geschild en in stukken
  • ½ bosje bosui, in ringetjes

Lekker met het brood uit de Streekmolen krat en kastanjechampignontapenade

En verder:

  • 1 lt bouillon, naar keuze
  • bekertje crème fraiche
  • beetje olijfolie om te bakken

Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui drie minuten. Voeg de aardperen toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep, roer de helft van de crème fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer meteen met eventueel extra crème fraiche, de tapenade en de bosuiringetjes. Heb je soep over? Vries dan een paar porties in!


< vorig recept

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/