Recepten 9-10 januari

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
9-10 januari:

  • Rundervinken van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • Vegetarische schnitzel van de Groene Weg (alleen in de vegakrat)
  • Elstar appels
  • Rode bieten
  • Witte kool
  • Bosui
  • Gele uien
  • Aardperen
  • Kastanje champignon
  • Frieslander aardappelen
  • Volle melk
  • Bosvruchten confiture van Theo van Woerkom
  • brood van Veldkeuken, Le Salonard, Kuiper of Victor
Download PDFDownload PDF

Witte kool met kerrie en spekjes (basis)

bijgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 1/2 witte kool, fijngeschaafd

En verder:

  • 50 g ontbijtspek, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 el slagroom
  • 1 el kerriepoeder
  • zout en peper

Verhit de olie in een wokpan en bak hierin de witte kool met het kerriepoeder. Voeg eventueel een scheutje water toe, als het mengsel te droog wordt. Giet de slagroom erdoor en laat het nog even bakken. Bak de spekstukjes uit in een koekenpan. Laat even uitlekken op keukenpapier en voeg dan toe aan het witte-koolgerecht. Serveer meteen.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/