Recepten 12-13 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
12-13 december:
- Beefburger van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- MC2 burger van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- stoofperen
- boerenkool
- venkel
- trostomaten
- banaansjalotten
- schorseneren
- Streekhoning van de Bijkerij
- Bosbesyoghurt van Henno Hak
- Houthakkerbrood van de Veldkeuken
- Bildstar aardappelen (kruimige aardappel)
Stoofpeertjes in rode wijn
nagerecht voor 2 personen, 20 min
Van de Streekmolen:
- 700 g stoofperen
En verder:
- 1 fles fruitige rode wijn
- 200 gr suiker
- Rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 1 doormidden gesneden vanillestokje
- Snufje gemberpoeder
Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe de peertjes in een pan, giet de wijn erbij en voeg suiker en smaakmakers toe. Breng alles aan de kook en zet dan het vuur heel laag. Deksel op de pan! Laat een half uurtje stoven, de peertjes moeten zacht, maar niet stuk gekookt zijn. Misschien heb je iets meer tijd nodig, prik met een vork om de gaarheid te controleren. Haal dan de peren uit de pan en laat het vocht nog even zo’n 10 min. op hoger vuur inkoken tot een siroop. Je kunt de peertjes met siroop ook goed invriezen.


< vorig receptvolgend recept >
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/