Recepten 12-13 december

Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.

 

Inhoud de krat
12-13 december:

  • Beefburger van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
  • MC2 burger van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
  • stoofperen
  • boerenkool
  • venkel
  • trostomaten
  • banaansjalotten
  • schorseneren
  • Streekhoning van de Bijkerij
  • Bosbesyoghurt van Henno Hak
  • Houthakkerbrood van de Veldkeuken
  • Bildstar aardappelen (kruimige aardappel)
Download PDFDownload PDF

Pasta met venkel, salami en tomaten

hoofdgerecht voor 2 personen, 30 min

Van de Streekmolen:

  • 1 venkel, in stukjes gesneden, loof fijngesneden
  • 4 tomaten, in stukken
  • 2 sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 sneden brood

En verder:

  • 2 ons salami of chorizo, in reepjes
  • Paprikapoeder of cayennepeper
  • Zout, peper
  • Olijfolie
  • Pasta naar keuze
  • Eventueel: blikje tomatenpuree/ een flinke scheut Passata di pommodori

Bak de venkel en de sjalot in wat olie aan. Voeg de reepjes salami/chorizo toe en bak even mee. Dan kunnen de tomaten erbij, bak ook weer even mee. Voeg eventueel nog extra tomatenpuree (met een scheutje water) of een scheut tomatensaus toe om iets meer saus te krijgen. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder/cayennepeper. Snij dobbelsteentjes van de boterhammen en bak ze in wat olie in een koekenpan goudbruin. Voeg de saus bij de pasta, meng goed en serveer met de croutons en fijngesneden venkelgroen er bovenop.


< vorig receptvolgend recept >

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/