Recepten 12-13 december
Hieronder vindt u bijpassende recepten voor de laatst geleverde krat die door Ans Withagen van 'www.kookgenoot.nl' speciaal voor Streekmolen zijn ontwikkeld. Ans is foodstylist en heeft onder andere het receptenboek 'Wilde Venkel & Rabarber' geschreven, dat gaat over koken uit en werken in de moestuin. Tevens geeft ze kookworkshops vanuit haar keuken in Utrecht en schrijft ze blogs over het dagelijks koken, voor iedereen die iets gezonds, lekkers en vers op tafel wil zetten. Ans is vanaf medio februari 2013 onze vaste receptenschrijver.
Inhoud de krat
12-13 december:
- Beefburger van Rijnrund (alleen in de vleeskrat)
- MC2 burger van De Vegetarische Slager (alleen in de vegakrat)
- stoofperen
- boerenkool
- venkel
- trostomaten
- banaansjalotten
- schorseneren
- Streekhoning van de Bijkerij
- Bosbesyoghurt van Henno Hak
- Houthakkerbrood van de Veldkeuken
- Bildstar aardappelen (kruimige aardappel)
Venkelsalade met sinaasappel en olijven
voorgerecht voor 2 personen, 30 min
Van de Streekmolen:
- 1 venkel, dun geschaafd, het groen fijngesnipperd
- 2 sjalotten, gepeld en in heel dunne ringen
En verder:
- 1 sinaasappel
- zwarte olijven (naar keuze)
- olijfolie
- zout, peper
Snijd het kopje en kontje van de sinaasappel af en zet hem rechtop op een snijdplank. Snijd nu met een scherp mes de schil + het velletje eraf, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd dan de partjes tussen de vliezen eruit. Leg de plakjes venkel, afgewisseld met de sjalottenringen op een mooie schaal of bord. Verdeel hierover de sinaasappelpartjes en de zwarte olijven. Giet er lekkere olijfolie over en breng op smaak met zout en peper. Garneer met het fijngesneden venkelgroen. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.


< vorig recept
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor Streekmolen door http://www.kookgenoot.nl/